چند سالی از حضور درایو های Solid-State Drive (SSD) در بازار می گذرد. و این داریو ها کم کم دارند جایگزین دیسک سخت هایی Hard Disk Drive (HDD) می شوند. که سال های همراه کامپیوتر ها بوده اند. البته این که فکر کنیم هارد های SSD به زودی جایگزین دیسک های سخت می شوند درست نیست. زیرا هنوز SSD-ها باید بعضی معایبی که دارند را رفع کنند تا به عنوان دستگاه مطمئن ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر ها مورد استفاده قرار گیرند. با این وجود این دیسک ها مزایایی دارند که نمی شود از آن ها گذشت.

هارد SSD

مزایای هارد های SSD

بزرگترین مزیت هارد های SSD نسبت به دیسک های سخت مغناطیسی (Magnetic) سرعت آن هاست. دیسک های HDD مجموعه ای مکانیکی از صفحات مغناطیسی، هد ها Heads و موتور های چرخاننده هستند. سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بستگی زیادی به سرعت قطعات مکانیکی که معمولا محدود است و محل قرار گیری اطلاعات روی دیسک و فاصله هد با محل اطلاعات روی دیسک دارد. در حالیکه در هارد های SSD قطعات مکانیکی مانند موتور و هد وجود ندارند و به همین خاطر Solid-State نامیده می شوند. اطلاعات در این دیسک ها در صفحات (Pages) داخل بلاک ها (Blocks) ذخیره می شود و دسترسی به اطلاعات تقریبا شبیه RAM و با سرعت بالاست. البته نه به سرعت RAM.
یکی دیگر از مزایای هارد های SSD این است که مشکلات خرابی سطح دیسک مانند دیسک های HDD را ندارند. در دیسک های سخت برخورد هد با سطح دیسک، شوک الکتریکی یا قطعی ناگهانی برق و ضربه به دیسک باعث خرابی سطح صفحه های مغناطیسی و اطلاعات می شود. در حالیکه این گونه مشکلات در هارد های SSD نمی باشد.

معایب هارد های SSD

هارد های SSD با وجود مزایایی مانند سرعت بالا، معایبی هم دارند که باید در نظر گرفت. اول اینکه هارد های SSD نسبت به HDD گرانتر هستند. بعد از آن اینکه ظرفیت این هارد ها نسبت به دیسک های HDD بسیار پایین است و برای کاربرانی که اطلاعات زیادی دارند معمولا به صرفه نیست.
یکی دیگر از معایب هارد های SSD که باید حتما در نظر گرفت اینست که تعداد دفعاتی که می شود روی هارد اطلاعات را نوشت محدود است و تا صد هزار بار در بعضی از آن ها می رسد. هرچند تعداد دفعات خواندن نامحدود است. البته این تعداد دفعات کم نیست و برای بسیاری از کاربران کافیست. نکته دیگر اینکه این تعداد نوشتن به کل هارد نیست بلکه برای هر صفحه در بلوک می باشد. هر صفحه که به این محدوده رسید دیگر قابل نوشتن نیست و هارد اطلاعات را روی صفحات قابل استفاده دیگر می نویسد. در ضمن اطلاعات این صفحات غیر فعال برای نوشتن به صورت فقط خواندنی Read-only در دسترس خواهند بود و اطلاعات از بین نمی رود.
مورد دیگری که در مورد هارد های SSD باید در نظر گرفت اینست که هر چه بیشتر از این هارد ها استفاده می شود سرعت آن ها کم تر می شود. البته در این حالت هم سرعت این هارد ها در مقابل دیسک های HDD باز هم بسیار بیشتر است.

سخن پایانی

اگر شما هم قصد خرید هارد های SSD را دارید بهتر است قبل از خرید به مزایا و معایب آن ها توجه کنید و با توجه به نیاز خود اقدام به خرید نوع مناسب کنید.
در هر حال هارد های SSD هنوز در حال رشد و پیشرفت هستند و می توان انتظار داشت که در آینده هارد های SSD با ظرفیت بالا و ارزان تر و البته طول عمر بالاتر تولید و به بازار عرضه شوند.

مزایا و معایب هاردهای SSD
Tagged on:         

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *